Zelené potraviny

Mladý ječmen a chlorella pyrenoidosa – nejsou lékem a přece léčí

Uznávám užitečnost potravinových doplňků a přírodních produktů. Zvláště těch kvalitních. Stejně tak užitečnost léků v akutních případech a u závažných onemocnění. Jejich vzájemné doplňování může být pro vyléčení velkým přínosem, protože přírodní produkty podporují regeneraci a detoxikaci po vedlejších účincích léků. Na našem trhu existuje obrovská škála přírodních produktů a potravinových doplňků a pro laika může být velmi těžké se v nich zorientovat, natož si vybrat ten jediný správný. Pro zjištění kvality používám své ruce. Energie vyzařující z produktu je pro mě směrodatná. Z tohoto důvodu se v mé praxi na poličce tyčí jen dvě zelené stálice – mladý ječmen a chlorella pyrenoidosa. A jedna červená začátečnice – kustovnice čínská. Druhým důvodem je počáteční volba věnovat se především léčitelství, nikoliv obchodu. Proto ráda doporučím nákup dobré věci u dobrých přátel.
Pro mladý ječmen a chlorellu pyrenoidosu společnosti Green Ways jsem se rozhodla z výše popsaných důvodů již v roce 2004. Od té doby se vyskytlo na trhu mnoho mladých ječmenů a mnoho druhů chlorell. Je však velký rozdíl v kvalitě vyzařování, vstřebávání, účinnosti i ceně.

Život mě naučil, že pro skutečné uzdravení je nutné léčit se ne na jedné, ale hned na třech úrovních – duševní, energetické a fyzické. Působení mladého ječmene a chorelly se týká především roviny fyzické a energetické, následně pak může být ovlivněna i rovina duševní. Vnitřní duševní změny však musí člověk provést sám, to za něho žádný produkt na světě nemůže a ani nedokáže udělat.
Pro fyzickou úroveň jsou nezbytné tři kroky. Detoxikace, posílení imunity a výživa kvalitní stravou, která je stavebním materiálem buněk. Další důvod, proč má volba padla na zelené potraviny. Pro jejich komplexní služby. Detoxikují, posilují imunitu a jsou „jídlem a pitím“. Vše v jednom.

Nelze k nim však přistupovat jako k náhradě skutečné pestré stravy. V tomto smyslu jsou jejím kvalitním doplňkem. Fytolátky v ječmeni a chlorelle působí synergicky /souvztažně/ a jejich účinky nelze srovnat s žádnou umělou kombinací. Od ostatních produktů se liší právě tím, že jejich složení není tvořeno izolovanými výtažky. Ječmen a chlorella jsou „utkané samotnou přírodou “, dostáváme je v původní formě, bez lidských zásahů do složení. Mají vlastnosti zeleniny. Můžeme je zařadit k zeleným potravinám jako je brokolice, špenát, zelený salát, zelí apod. Pro běžný uspěchaný život je ocenění hodna praktičtější forma použití – sušená šťáva a slisované tablety.
Zelené potraviny dokáží organismus vyčistit od jedovatých látek, těžkých kovů, nežádoucích balastních usazenin ve střevech. Doplňují veškeré vitamíny, minerály, stopové prvky a antioxidanty, dále pak aminokyseliny a nukleové kyseliny. Bohatě jsou v nich zastoupené enzymy. Nesmírně důležitá je přítomnost chlorofylu. V případě řasy pak i vláknina a tzv. růstový faktor, který významně podporuje obnovu přirozené střevní mikroflóry. Neměli bychom zapomenout na látky s antibiotickým účinkem, na interferon a také na velice zdravé nenasycené mastné kyseliny. Zásadité pH podporuje léčení všech typů zánětů a o posílení imunity byla již řeč. Existují studie na „zelená miminka“, děti, které nemohou být kojené mateřským mlékem, jsou „kojené“ mladým ječmenem. Ten přispívá i ke zdárnému průběhu těhotenství.

Zelené potraviny mají výrazně pozitivní vliv na lidské zdraví. Nejen z hlediska prevence, ale i jako víc než podpůrná součást léčebných postupů. Je možné kombinování mladého ječmene a chlorelly s klasickou alopatickou léčbou, a to i u tak vážných onemocnění jako je cukrovka nebo rakovina.

Mladý ječmen a chlorella pyrenoidosa jsou tzv. adaptogeny nebo-li harmonizéry. To znamená, že neřeší v těle důsledky, ale jejich cílem je uvést vychýlené systémy zpět do rovnováhy. Dostaví-li se očistné reakce, pak jsou přirozené, nezbytně nutné a logické. Nikdo z nás by ve svém životě nebudoval něco nového na starých, zanesených základech. Ale od svého těla takovou nelogičnost očekáváme a očistné reakce spojené s dočasným zhoršením zdravotního stavu bereme jako neúspěch léčby. I zde ještě stále vládne nevědomost, která ztěžuje léčbu i návrat ke zdraví.

Proč si myslím, že jsou zelené potraviny tak výjimečnou pomocí pro lidské zdraví?

Zdá se mi, že je stejně nemožné jako nelogické, že by se z převážně „mrtvé chemické stravy“, dalo vybudovat zdravé, živé a vitální tělo… Existuje kniha Hanse Güntera Bernera „Hladovění nad plným hrncem“, v níž je vykreslen človíček, který se cpe, tloustne, ale přesto umírá na nutriční podvýživu. „Vyčerpaná půda živí plodiny, ty sytí nás a proto i přes špeky okolo pasu umíráme hlady.“ Jsem přesvědčena, že to je nejen myšlenka, ale fakt, který si zaslouží naši pozornost. A ze stejného důvodu i zelené potraviny.

Šťáva z mladého ječmene a sladkovodní řasa chlorela pyrenoidosa jsou v lidském těle nerozluční přátelé a spolupracovníci. Skvěle se doplňují a navzájem podporují, přesto stojí každý sám za sebe.

„Obyčejný“ ječmen a „obyčejná“ sladkovodní řasa pěstované v neobyčejných podmínkách, nesou v sobě sílu země a jas slunce vysokohorského podnebí i nížin, schopny předávat obojí nezištně dál – nám. A tím se pro mne stávají, kromě jiného, právě neobyčejnými a výjimečnými.

trava
„Ječmen a chlorella jsou „utkané samotnou přírodou “, dostáváme je v původní formě, bez lidských zásahů do složení. Mají vlastnosti zeleniny. Můžeme je zařadit k zeleným potravinám jako je brokolice, špenát, zelený salát, zelí apod. Pro běžný uspěchaný život je ocenění hodna praktičtější forma použití – sušená šťáva a slisované tablety.!“srdce

 

chlorella1 jecmen1

  • www.gw-int.net
  • www.zelenyobchod.cz


    Doporučuji knihy majitele společnosti Green Ways:
    RATHOUSKÝ, Václav. Kniha o nápoji z trávy III.-rozšířené vydání. Učebnice zelených potravin-chlorella pyrenoidosa. Staré Město: GREEN WAYS, 2009